logo

Č i n n o s t  


OS

ve

ZNOJMĚ
                                        

2 0 2 2                

30 let činnosti Okrašlovacího spolku ve Znojmě


Ve středu dne 20. dubna 2022 se členové našeho Okrašlovacího spolku nesešli jako obvykle v restauraci „U Karla“, ale v zadním salonku hradní „ReZtaurace“ na znojemském hradě. Bylo tomu tak proto, že zde, v původním „zimním lokálu Mauralova pivovaru“ vznikl v srpnu 1878 náš předchůdce, Zalesňovací a okrašlovací spolek ve Znojmě.

My jsme zde, společně se vzpomínkou na naše předchůdce, oslavili jiné výročí, a sice 30 let od vzniku našeho obnoveného Okrašlovacího spolku ve Znojmě. Ten vznikl 9. dubna 1992, kdy byly příslušným odborem Ministerstva vnitra ČR schváleny naše první stanovy. Od té doby se pravidelně každých 14 dní scházíme. Nejprve to bylo na Znojemské Besedě, ale posledních 25 let ve znojemské restauraci „U Karla“ na Mikulášském náměstí.

Už 30 let tedy dobrovolně a zdarma pracujeme pro město Znojmo. Spolupracujeme se znojemskou radnicí, Správou Národního parku Podyjí, různými ekologickými organizacemi a místními občanskými sdruženími a spolky. (Podrobně o naší činnosti informujeme na těchto webových stránkách, souhrnně každoročně ve výročních zprávách.)

Do začátku roku 2022 byl dlouhých 11 let předsedou znojemský podnikatel Otto Bouda, v lednu 2022 ho vystřídal staronový předseda MUDr. Lubomír Černošek.

slavnostní schůze - 20. 04. 2022
předseda spolku:  Lubomír. Černošek

slavnostní schůze - 20. 04. 2022
poděkování bývalému předsedovi Ottovi Boudovi



Lubomír. Černošek, duben 2022

Foto: Karel Jakl
   
zpátky úvod